MİMSAN'ın 'ENERJİSİ' BÜYÜYÜP PANDEMİDE YATIRIMA DÖNÜŞTÜ..

MİMSAN'ın 'ENERJİSİ' BÜYÜYÜP PANDEMİDE YATIRIMA DÖNÜŞTÜ..

Isı kazanları ve endüstriyel kazanlar alanında başladığı üretimine, 10 yılı aşkın bir süre önce biyokütleden enerji santralleri tasarımı ve kurulumunu ekleyen Mimsan, bugün Malatya’nın adını dünyaya duyuran şirketler arasında yer alıyor. Mimsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan, biyokütle enerjisi alanındaki uzmanlaşma süreçlerini şöyle anlatıyor:

“2008 yılında bir kağıt fabrikasının saha atıklarından enerji üreterek başladığımız referanslarımızın kurulu gücü 2019’da yaklaşık 53 MWe (megawatt elektrik) ulaştı. Bu seneki devam eden projelerimizle birlikte 98MWe ulaşmasını bekliyoruz. 2018’de Malatya Belediyesi’ne çöpten enerji santrali yaptık. Malatya’da 40 bin konutun enerji ihtiyacını karşılıyoruz.

Projemiz, Sanayi Bakanlığı tarafından düzenlenen 2019 Verimlilik Proje Ödülleri kapsamında ‘Büyük İşletme Ar-Ge’ kategorisinde ödüle layık görüldü.Hayata geçirdiğimiz projelerle, Türkiye’nin enerji bağımlılığının azaltılmasına katkı sunabilmenin gururunu yaşıyoruz. Aynı zamanda büyük bir çevre problemi haline gelen atıkları bertaraf ediyoruz ve ülkemizdeki karbon emisyonunun azaltılmasına katkıda bulunuyoruz.” Yenilenebilir  Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması’nın (YEKDEM) 30 Haziran 2021’e kadar uzatılmasının lisans çalışmaları yapılmış birçok projeyi yatırıma dönüştüreceğini belirten İlhan, “Ancak 2021 sonrası için özellikle biyokütle ve çöpten enerjide yatırımlarının devam edebilmesi için bir destek mekanizmasına ihtiyaç var. Bu sadece enerji açısından sunduğu katkı için değil, günden güne çevresel bir problem haline gelen bu atıkların bertarafı için de gerekiyor” diyor.

İHRACATTA BÜYÜYOR.. 

Mimsan’ın iç piyasada endüstriyel kazan sektöründe yüzde 30, biyokütle enerji santrali sektöründe de yüzde 40 pazar payına ulaştığını bildiren İlhan, ihracatta da büyüdüklerini kaydediyor. Mimsan Grup, ihracatın toplam cirosu içinde geçen yıl yüzde 15 olan payını bu yıl yüzde 20’ye çıkarmayı hedefliyor. Pandemiye rağmen ihracatta büyümeyi amaçlayan şirket, bu zorlu süreçte hayata geçirdiği 6 bin metrekarelik yeni üretim tesisi ve sağladığı yeni istihdamlarla da Malatya’ya katkıda bulunuyor. Enver İlhan şehirde bir de ‘Enerji Teknolojileri Kampüsü’ kurmak istediklerini belirterek şunları söylüyor:

“Önümüzdeki 5 yılda Malatya’da 2 bin 500 sanatkar ve 250 teknik uzman yetiştirmeyi ve 100 yan sanayi kuruluşu ile işbirliği hedefliyoruz. Bu stratejik hedefin  bir parçası olarak Mimsan Akademi Eğitim Merkezi’mizi büyük bir heyecanla açmış bulunuyoruz.”

26 Ekim 2020 Pazartesi
« Tüm Haberler