TSE Pendik Isı Laboratuarı Tam Not- Mimsan Grup

Türkiye ve TSE İçin Mimsan’dan Bir İlk Daha…

Mimsan Tarafından Projelendirilerek Üretilen Merkezi Sistem Sıcak Su Kazanları, TSE Pendik Isı Laboratuarında Yapılan Testlerden Tam Not Alarak Geçti...

%105,6 Verimle Türkiye’de yerli sermaye ile üretilen ve TSE tarafından belgelendirilen, ilk ve en yüksek verimli sıcak su kazanı olma özelliğini taşıyan Mimsan ürünleri TSE tarafından yapılan deneyler neticesinde TSE ve CE belgesi almaya hak kazanmıştır. Bu belgeler aynı zamanda Mimsan Grup şirketlerinin bugüne kadar almış oldukları 15. TSE ve 7. CE belgeleridir.

TSE Sektörel Belgelendirme Grup Başkanı Sayın Levent BÜYÜKATAK, TSE Ürün Belgelendirme Planlama ve Komisyon Müdürü Sayın Bülent PİŞKİN ve TSE Malatya Ürün Belgelendirme Müdürü Sayın Eraslan YILMAZ Beylerin katıldıkları ve  16 Ağustos 2012 tarihinde Toki Yeşil Elma tesislerinde yapılan TSE toplantısında törenle MİMSAN adına düzenlenen TSE ve CE belgeleri TSE Ürün Belgelendirme Grup Başkanı Levent BÜYÜKATAK tarafından MİMSAN ISI TEKNOLOJİSİ A.Ş. Genel Müdürü Mahmut BİLGİÇ Bey’e takdim edildi. 

Mimsan tarafından üretilen %105,6 verimli TYK model ve %103,2 verime sahip MYK model olmak üzere iki ayrı tip merkezi sistem yoğuşmalı kazanlar Türkiye’de üretilen yer tipi yoğuşmalı kazanlar içerisinde en yüksek verime sahip olma özelliğinin yanı sıra, TYK Modeli TSE tarafından belgelendirilen ilk Tam Yoğuşmalı Kazan olma özelliğini de taşımaktadır. 

Isınma için ihtiyaç duyulan doğalgazın yurt dışından ithal edilmesi yüksek kullanım maliyetlerine sebep olmaktadır. 2010 yılında uygulanmaya başlayan 2000 m² üzeri binalarda merkezi sistem ısıtma zorunluluğu getiren yasa ile merkezi sistem ısınmada gaz tüketimi çok daha önem kazanmıştır. Isıtma sektörünün lider markalarından olan MİMSAN bu konu ile ilgili yaptığı yoğun AR-GE çalışmaları neticesinde iki farklı ürün geliştirerek duvar tipi yoğuşmalı kazanlara göre ilk yatırım maliyeti %30 daha düşük, klasik kazanlara göre de kullanım maliyeti %20 daha az olan ürünlerini kullanıma sunmuştur. 

Aynı zamanda çevre dostu olan bu ürünlerde doğaya CO (karbon monoksit) ve NOx (azot oksit) salınımı önemli ölçüde azalmaktadır.

Mimsan tarafından üretilen Yoğuşmalı Kazanları tercih eden kullanıcılar yakıt maliyetlerini %20 düşürmeyi garantilemiş olacaklardır… 

Mimsan… her zaman olduğu gibi  “Sıcak Dostluklar Kurmaya” devam ediyor….

16 Ağustos 2012 Perşembe

« Tüm Haberler