Mimsan’a Biyokütlede Yerli Ekipman Ödülü

Mimsan’a Biyokütlede Yerli Ekipman Ödülü

8. ICCI Enerji Ödülleri kapsamında verilen “Yenilenebilir Enerji Santralleri - Biyokütle ve Atık” ödülü Çorum Mecitözü Biyokütle Santrali ile ana ekipman sağlayıcı Mimsan Grup’a verildi.

“Enerjide Değişim ve Dönüşüm” temasıyla gerçekleştirilen ICCI 2019 kapsamında verilen 8. ICCI Enerji Ödülleri sahiplerini buldu. “Yenilenebilir Enerji Santralleri - Biyokütle ve Atık” kategorisinde ödülü Oltan – Köleoğlu Enerji’nin Çorum Mecitözü Biyokütle Santrali kazandı. Santralin ana ekipman sağlayıcısı olarak Mimsan Endüstri Kazanları da ödüle layık görüldü.

YERLİ TEKNOLOJİ RÜŞTÜNÜ İSPATLADI
Mimsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan ödül töreninde yaptığı konuşmada, Çorum Mecitözü Biyokütle Santrali’ne verilen ödülün yerli teknolojinin enerjide rüştünü ispatlaması anlamına geldiğini belirterek, “Enerji santrallerinde geçmişte yüzde 5-10 arasında olan yerli ekipman payını Mimsan olarak yüzde 70’e çıkardık. Bu başarıda YEKDEM ve Yerli Ekipman Desteğinin katkısı büyük. Mimsan Grup olarak enerji ekipmanlarında yerli teknolojinin öncülüğünü yaparak cari açığın azalmasına katkı sağlamaktan ötürü onur duyuyoruz” diye konuştu. Mimsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan, hem enerjide dışa bağımlılığın azaltılması, hem de atık bertarafının kesintiye uğramaması için YEKDEM ve Yerli Ekipman Desteğinin yeni dönemde de sürmesi gerektiğini vurguladı.

İVME PAKETİ ÖNEMLİ BİR ADIMDIR
Mimsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan, Türkiye’nin bir üretim ve ihracat seferberliğine ihtiyacının olduğunu belirterek, “Bu dönemde yerli sanayiye yönelik açıklanan İVME paketini umut verici buluyoruz” diye konuştu.

 

ŞEHİR ÇÖPLERİNİ ATIĞA ÇEVİRİYOR
Mimsan bugüne kadar ICCI 2019 ödülünü kazanan Çorum Mecitözü Santrali de dahil olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 5 biyokütle santrali kurdu. Malatya şehrinin çöpünü enerjiye çeviren ve geçen sene faaliyete geçen santral de bunlar arasında yer alıyor. 

15 Haziran 2019 Cumartesi

« Tüm Haberler